Lancering boek en website vernieuwde website Het Digitaal Sociaal Plein

Lancering boek en website vernieuwde website Het Digitaal Sociaal Plein

Het boekje ‘Wat nodig is…’ en de vernieuwde website Het Digitaal Sociaal Plein (www.digitaalsociaalpleinhbel.nl) zijn vanmiddag vol trots gepresenteerd door wethouders Ben Lüken (Blaricum), Jan den Dunnen (Eemnes), Leen van der Pols (Laren), Janny Bakker (Huizen) en Marianne Verhage (Huizen).

‘Wat nodig is’

In het boekje ‘Wat nodig is’ wordt de HBEL-werkwijze met SpiegelTeams uitgelegd met voorbeelden uit de praktijk. Aan het woord komen consulenten, hulpvragers, beleidsambtenaren, de projectleider Sociaal Domein en wethouder Janny Bakker. Minister Hugo de Jonge is enthousiast over de SpiegelTeam-methode. Hij zegt: “De manier waarop bestuurders en professionals in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren in het sociale domein met mensen omgaan zie ik als een voorbeeld van hoe ik dat ook als minister voor ogen heb: niet denken vanuit schotten tussen de verschillende wetten in het sociale domein, maar de mens centraal houden en vervolgens gewoon regelen wat nodig is.” Het boekje wordt verstrekt aan professionals en is gedrukt in een oplage van 1000 stuks.

Vernieuwde website

Het Digitaal Sociaal Plein is er voor inwoners en maatschappelijke organisaties. Inwoners kunnen op de website vinden wat zij zelf kunnen doen om vragen of problemen aan te pakken, welke voorzieningen en activiteiten er zijn in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en waarvoor zij bij de gemeente terechtkunnen. Dit kan via de knop Advies en Informatie (www.adviesinformatie.nl). Ontvangen mensen al zorg, ondersteuning of een uitkering, dan kunnen zij met DigiD inloggen om bij hun persoonlijke gegevens te komen.

foto-cda-blr

Bijgevoegde foto is zojuist naar de regionale pers van Blaricum, Eemnes en Laren gestuurd.
V.l.n.r.: wethouders Ben Luken (Blaricum), Leen van der Pols (Laren), Janny Bakker (Huizen), Jan den Dunnen (Eemnes) en Marianne Verhage (Huizen)