Klagen over politiek lucht op

Klagen over politiek lucht op?

Actief meedoen lost op!

Dit is het moment om de stap naar de politiek te zetten! Nu stellen wij aan u de vraag om na te denken om zelf raadslid te worden.

De CDA-afdeling Blaricum stelt het komende halfjaar de kandidatenlijst samen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

Bent u een betrokken inwoner van onze gemeente? Ziet u dingen om u heen gebeuren, waarvan u denkt: “Dat kan anders, dat kan beter”. Bent u zo’n betrokken Blaricummer dan is de gemeenteraad voor u de plek om aan de slag te gaan!

Wat doet een raadslid?

In de gemeenteraad beslist u mee over de toekomst van onze gemeente. Als raadslid spreekt u regelmatig met bewoners en ondernemers: om te weten wat er leeft in de gemeente en om besluiten die de gemeenteraad moet nemen voor te bereiden. U neemt besluiten samen met andere raadsleden.

 

Uitgebreide informatie over het raadslidmaatschap kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden: http://www.raadslid.nu/content/het-raadslid.

 

Welke vaardigheden en eigenschappen heeft een raadslid nodig?

Als raadslid kunt u uw – en onze – boodschap goed overbrengen via allerlei kanalen, ook via social media.

In het debat weet u het CDA standpunt goed naar voren te brengen en gaat u goed om met de mening en kritiek van anderen.

U verdiept zich in de maatschappelijke vraagstukken die spelen en bent in staat deze in eenvoudige bewoordingen toe te lichten.

Net als in veel andere banen hebt u doorzettingsvermogen nodig en bent u vasthoudend als dat nodig is.

Overigens is het via het CDA Steenkampinstituut mogelijk om door middel van cursussen en trainingen uw vaardigheden aan te scherpen, zoals presenteren, debatteren en omgaan met social media.

Hoe kunt u raadslid worden?

Kunt u zich vinden in de uitgangspunten van het CDA en overweegt u om raadslid te worden? Laat dit dan weten aan de lokale afdeling, natuurlijk wordt ook van u verwacht dat u lid bent of wordt van het CDA. U solliciteert als kandidaat bij de selectiecommissie of het bestuur van de lokale afdeling Blaricum. Na selectiegesprekken kunt u op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 geplaatst worden. Hoe hoger u op de kieslijst staat, des te groter de kans is dat u direct wordt gekozen als raadslid. Iedere plaatselijke CDA afdeling bepaalt zelf de samenstelling van deze lijst.

Aanmelden

Hebt u belangstelling? Meldt u, met vermelding van naam, adres, woonplaats en contactgegevens, aan via belcda@gmail.com.

Natuurlijk kunt u ook mailen als u eerst meer informatie wil of met een CDA-raadslid wilt spreken.

Posted in CDA Blaricum